Museum

Het museum

Nederland telt een aantal musea op het gebied van christelijke en religieuze kunst. Het Ikonenmuseum Kampen onderscheidt zich door louter ikonen te tonen. In het museum ontdekt u op een laagdrempelige manier wat een ikoon is en welke stijlen er zijn. Ook wordt duidelijk wat ikonen voor de mensen betekenden en welke rol ze nu nog vervullen: ikonen vormen immers nog steeds een bron van kracht en inspiratie.

Vaste tentoonstelling
De vaste tentoonstelling bestaat uit ongeveer 2000 ikonen uit de collectie van de Alexander Stichting. Regelmatig worden de ikonen in wisseltentoonstellingen vanuit nieuwe invalshoeken gepresenteerd. Het Ikonenmuseum bestaat uit tien stijlvol ingerichte zalen en de ikonen zijn voorzien van een beschrijving. Voor groepen worden op aanvraag rondleidingen verzorgd. Wie thuis nog even alles uitgebreid wil nalezen kan in de museumwinkel terecht voor een keur aan prachtig geïllustreerde boeken over de tentoongestelde  ikonen.

De collectie van de Alexander Stichting
De collectie van de Alexander Stichting bestaat uit ruim 4000 ikonen. Regelmatig worden de ikonen in wisseltentoonstellingen vanuit nieuwe invalshoeken gepresenteerd. Het Ikonenmuseum bestaat uit  tien stijlvol ingerichte zalen voor grote exposities en de Timmertoren voor kleinere tentoonstellingen.  Voor groepen worden op aanvraag rondleidingen  verzorgd. Wie thuis nog even alles uitgebreid wil nalezen kan in de museumwinkel terecht voor een keur aan prachtig geïllustreerde boeken over de tentoongestelde ikonen.